• Home
 • Behandelingen
 • Merken
 • Prijslijst
 • Over ons
 • Blog
 • Vacatures
 • Contact
 • Jouw wasroutine

  Als er iets logisch en vanzelfsprekend lijkt, is het het wassen van je haren wel. Toch blijken er behoorlijk wat mensen flink de mist in te gaan als het hun wasroutine betreft. Wist jij dat de manier waarop je jouw bos in de sop zet effect heeft op jouw coupe? Wanneer je je lokken (te) vaak wast, verstoor je de talgproductie. Het resultaat? In no time vette manen! Hier wordt niemand gelukkig van! Hoog tijd om wat feiten op een rijtje te zetten, zodat jij in no time van die vette lokken af bent. 

  Waar doe je jouw bos nou een plezier mee? 

  Of je nu een bos vol krullen hebt of gezegend bent met steile lokken; volume en glans willen we allemaal. Logisch verhaal! En nee, dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Sterker nog; hier moeten we iets voor doen. Frequentie, routine, de juiste ingrediënten en een beetje liefde zijn hierin van essentieel belang! 

  1. Frequentie: Hoe vaak was jij je haren per week?

  Je zult het misschien niet verwachten, maar één of twee keer per week je haren wassen is meer dan voldoende. Ons advies is dan ook om dit zeker niet elke dag te doen! Je hoofdhuid wordt hier onnodig schoon van, waardoor ook goede oliën en vetten worden verwijderd. Daarnaast is de kans op een droge hoofdhuid vol schilfers heel groot. Het mooie is dat zodra je jouw lokken minder vaak door de wasstraat haalt, je bos hier uiteindelijk aan gaat wennen en het steeds langer duurt voordat je aanzet vet wordt. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Raadpleeg dan als de wiedeweerga ons behandelplan, waarmee je jouw haren traint minder snel vet te worden. En dit met minder wasbeurten. Een win-win-situatie dus!

  2. Routine: Hoe (vaak) was jij je haren per wasbeurt?

  Om je haar met één wasbeurt zowel te reinigen als te verzorgen, adviseren wij altijd je haren twee keer per wasbeurt in te soppen. De eerste ronde is vooral bedoeld om je bos te reinigen. Dit doe je met drie of vier pompjes shampoo. De tweede ronde gebruik je twee of drie pompjes shampoo om de boel te verzorgen.

  3. Ingrediënten: Welke shampoo gebruik je?

  Je shampoo kan een grote impact hebben op de reiniging van je haar. De perfecte shampoo en verzorging is afhankelijk van jouw haar(type). Wat voor je vriendin geweldig werkt, kan jouw haardos laten instorten als een plumpudding. Wij zweren bij sulfaatvrije shampoo, omdat je hiermee je haar en hoofdhuid op een veel mildere manier reinigt. Ook de kleur van jouw geverfde lokken blijft veel langer mooi.

  4. Een beetje liefde: Welke verzorgingsproducten gebruik je?

  Een goede verzorging doet wonderen! We noemen het ook wel de after sales van de wasbeurt! Wist je bijvoorbeeld dat je haarschubben open staan na het wassen? De juiste verzorging zorgt ervoor dat deze weer gesloten worden. Dit kan eenvoudig gerealiseerd worden met een conditioner (normale verzorging), masker (intense verzorging) of leave in (luchtige verzorging). Gebruikt het juiste product dat naadloos aansluit op jouw haartype en geef je bos die boost die het nodig heeft!

  Laat je adviseren door onze haarstylisten

   

  Vind jij het lastig om in te schatten waar jouw haar behoefte aan heeft? Onze haarexperts adviseren je graag! Bel gerust naar de salon voor meer informatie of maak direct een online (advies)afspraak wanneer het jou uitkomt!

  Plan jouw afspraak!


  Compositie foto